Тази нощ отборът на Канзас Сити Чийфс победи Сан Франциско Фортинайнърс и спечели титлата по американски футбол Супербоул за втора поредна година. 

Това беше четвърто участие на Чийфс в последните пет издания на най-големия мач в американския футбол, като отборът спечели и финала през 2020 г. отново срещу същия съперник.

28-годишният куотърбек на Канзас Сити Патрик Махоумс беше избран за „Най-полезен играч в мача“ за втора поредна година и общо за трети път в кариерата си. Той също така стана шестия куотърбек в историята на NFL, който печели три или повече титли.

Чийфс избират Патрик Махоумс под номер 10 в драфта през 2017 г. През първия си сезон той е резерва на ветерана Алекс Смит, а от втория си сезон започва като титулярен куотърбек на отбора и веднага се превръща в сензация.

Той е обявен за най-полезен играч през сезон 2018 г., преди да изведе отбора си до спечелването на Супербоул през следващата година. През 2020 г. Канзас Сити Чийфс подписаха с Махоумс най-големия тогава договор в историята на НФЛ.

С подписания 10-годишен договор на стойност около 450 млн. долара, Махоумс се очаква да се задържи известно време в Канзас Сити. Със средна годишна заплата от 45 млн. долара, той разполага с доста пари за харчене.

Освен парите, които заработва на игрището, Махоумс има и няколко впечатляващи рекламни договора с популярни марки.

Според последната класация на Forbes от 2023 г., той е заработил общо 59.3 млн. долара за 12-месечен период, в това число 20 млн. долара от рекламни договори. 

Махоумс участва редовно в реклами на застрахователната компания State Farm.

Той също така рекламира шампоана Head & Shoulders заедно с бившата звезда от НФЛ Трой Поламалу. Освен това, Махоумс си партнира с Bose, рекламирайки слушалки по телевизията и в Instagram, както и с марката вода Essentia.

Популярният отвъд океана спортист има голям договор и с Adidas, който включва и собствена линия спортни обувки.

Куотърбекът също така е посланик на марката очила Oakley и участва в реклами на Coors Light и мобилния оператор Т-Mobile. През 2023 г Махоумс подписа рекламен договор и с производителя на напитки Prime. 

С всичките си доходи на и извън игрището, Махоумс успява да изгради доста сериозен инвестиционен портфейл.

Той купува дял в бейзболния отбор Канзас Сити Роялс, а неговата съпруга Британи Матюс пък е съсобственик в женския отбор по футбол Канзас Сити Кърънт. През януари тази година Махоумс също се присъедини като съсобственик на отбора.

Махоумс също така притежава част от мъжкия отбор на Канзас Сити в МЛС. Извън спорта, той има инвестиции в ресторантьорската индустрия. Роденият в Тексас спортист успява да сключи франчайзингов договор, с който веригата заведения за хранене да стъпи в района на Канзас Сити.

Той също така е инвестирал в технологичната компания Whoop, където акционери са и други спортисти, като Кевин Дюрант и Рори Макилрой.

Освен да инвестира, Махоумс използва част от парите си и за да се забавлява. Той присъства на състезанието от Формула 1 в Маями.

Също така е запален и по голфа, като дори играе с друга суперзвезда – Стеф Къри.

Семейството на Махоумс продължава да се увеличава, като Патрик и Британи станаха родители за втори път през ноември 2022 г.