Състоянието на Риана вече възлиза на 1.7 млрд. долара. Това прави 34-годишна звезда една от най-богатите жени предприемачи в света.

Богатството ѝ първоначално расте заради нейната музикална кариера, но в последните години тя се е съсредоточила най-вече върху предприемачеството.

Основните бизнес начинания на Риана са съсредоточени в трите й компании - Fenty Beauty, Fenty Skin и Savage X Fenty.

Както повечето музиканти, Риана печели милиони от концертите си.

Турнето, промотирало албума Rated R, донесе приходи за 40 млн. долара. Петият ѝ албум Loud Tour беше съчетан с ново турне, като според данни на BET постъпленията от него възлизат на 90 млн. долара.

Световното турне Diamonds през 2013 г. носи 140 млн. долара приходи, като разпродадени са 84 от 87-те зали, в които Риана пее.

На следващата година Риана прави турне с Еминем, което генерира 36 млн. долара със само шест концерта.

Звездата печели милиони и от рекламни договори. През 2015 г. тя подписва договор за 25 млн. долара, за да промотира Samsung по време на световното си турне от 2016 г.

Според сайта на Roc Nation, Риана е продала повече от 60 млн. копия на своите албуми, като има и закупени 215 млн. дигитални изпълнения.

Звездата също така има и над 11.8 милиарда гледания на клиповете си, което я прави най-гледаната жена изпълнител в YouTube.

Тя има подписани договори за дизайнерски колекции с компании като Armani и River Island. 
 

 

Звездата също така работи и с големи брандове като Dior, Balmain, Gucci, Manolo Blahnik, Louis Vuitton, CoverGirl, луксозните бижута Chopard и др.

През 2014 г. Риана беше назначена за креативен директор на Puma, като прекара години в работа върху облеклото и обувките на компанията.

Предприемаческата дейност на певицата започва през 2017 г. Брандът Fenty Beauty вече е един от най-добре разпознаваемите в света. Според данни на Vogue, гримовете са донесли продажби за 100 млн. долара само през първите 40 дни от пускането си на пазара.

Изчисления на Forbes показват, че оценката на Fenty Beauty днес възлиза на 2.8 млрд. долара.

През 2019 г. Риана пуска и собствена линия бельо - Savage X Fenty. Две години по-късно компанията вече се оценява на 1 млрд. долара.

Преди пускането на собствени козметичните продукти и бельо, Риана печели пари и от парфюмерийната индустрия. До момента тя е пуснала 11 свои аромата на пазара. 
 


Риана обаче знае и как да харчи парите си. Смята се, че тя харчи по над 1 млн. долара на година за грижи по косата, тялото, ноктите, както и различни разкрасителни процедури.

Нейният шеф готвач Деби Соломон приготвя дневното ѝ меню срещу 800 долара, докато за формата ѝ се грижи Джейми Грейнджър. Той е звезден треньор, като за всяка тренировка получава по 1 500 долара. 


Риана инвестира част от средствата си в недвижими имоти. Тя притежава имение в Лос Анджелис за 6.8 млн. долара и друго в Барбадос за 22 млн. долара. Тя е и сред инвеститорите в жилищен комплекс в Санта Моника, Калифорния.

Автопаркът на звездата също е впечатляващ - Lamborghini Aventador за 750 хил. долара, Mercedes SLR McLaren за 1.45 млн. долара и Maybach 57S, купен за 350 000 долара.