Две финансови издания Forbes и Bloomberg следят състоянията на най-богатите хора в света. Кои обаче са жените и приятелките на най-състоятелните бизнесмени?

Ето кои са половинките им, както и колко деца има всеки от тях:

Елен Мерсие и Бернар Арно

Елен е съпруга на Бернар Арно от 1991 г. насам. Арно изпревари в края на 2022 г. Илон Мъск и днес заема челното място сред най-богатите хора в света със състояние от 185 млрд. долара, според данните на Bloomberg.

Двамата се запознават през 1989 г. и започват да се срещат на следващата година. Имат три деца – Александре, Арно Фредерик и Жеан Арно. Бернар има и две деца от своя първи брак.

Илон Мъск

Мъск се е женил и развеждал три пъти. Първата му жена е Джъстин Уилсън. Двамата се женят през 2000 г. и се развеждат с шумен скандал през 2008 г.

Милиардерът се жени за втори път през 2010 г. Той предлага брак на Талула Райли само 10 дни след първата им среща. Двамата се развеждат през 2012 г., но остават заедно до 2013 г.

Канадската певица Граймс е третата съпруга на Мъск. Женят се през 2018 г., преди да се разделят през 2021 г. 
 

 

Илон Мъск има общо девет деца, пет от които са от Джъстин Уилсън. 

Милиардерът има и близнаци от Шивон Зилис, която е директор в една от компаниите му Neuralink. Бебетата се появиха на бял свят през ноември 2021 г., а няколко месеца по-късно двамата са подали молба до съда да промени имената им, за да могат да носят фамилията на баща им.

Лорън Санчес и Джеф Безос

Основателят на Amazon се раздели със съпругата си Маккензи през 2019 г. след 25 години брак. Малко по-късно стана ясно, че той има връзка с Лорън Санчес, която е бивша телевизионна водеща и пилот на хеликоптер. 


След развода си с Джеф, Маккензи получава 4% от Amazon. Тя ползва парите най-вече за благотворителни цели.

Бил и Мелинда Гейтс

През 2021 г. Бил и Мелинда Гейтс обявиха развода си, след като бяха женени в продължение на 27 години.

Смята се, че имуществото на двойката включва имоти във Вашингтон, Флорида и Уайоминг. 
 

 

Тяхното основно жилище е имение на брега на езеро в Медина, Вашингтон, което струва най-малко 127 млн. долара.

Днес Бил Гейтс го обитава сам, тъй като трите им деца са съответно на 27, 23 и 20-годишна възраст.

Уорън Бъфет

Първата съпруга на Бъфет Сюзън почина през 2004 г. От нея той има три деца – Сюзън Алис, Питър и Хауърд. Двамата живеят разделени от 1977 г.

Един от най-добрите инвеститори в света се жени през 2006 г. за втори път. Астрид Менкс е 16 години по-млада от него. Запознава ги първата му съпруга Сюзън, малко преди да замине за Сан Франциско през 1977 г.