Предаването „Qué t'hi jugues“ на радио „SER Catalunya“ съобщи, че съдът разследва предполагаемо престъпление на Барселона, свързано с корупция. Става въпрос за бившия съдия Хосе Мария Енрике Негрейра, който бе вицепрезидент на съдийската комисия в Испания до май 2018-а.

Изданието съобщава, че докато е заемал тази позиция, той е получил близо 1.4 милиона евро от каталунците за период от три години (между 2016 и 2018) чрез външна компания, пише dsport.

От Барселона излязоха с официална позиция, в която категорично отричат тези твърдения.

„Футболен клуб Барселона е наемал услугите на външен технически консултант в миналото, който е предоставил във видео формат технически доклади, отнасящи се до играчи от по-ниска категория в Испания за техническия секретариат на клуба. Освен това връзката със самия външен доставчик беше разширена с технически доклади, свързани с професионалния арбитраж, за да се допълни информацията, изисквана от треньорския щаб на първия отбор и дъщерното дружество, което е обичайна практика в професионалните футболни клубове. Понастоящем този тип възложена услуга се предоставя на професионалист, свързан с футболната зона", обясняват от клуба. 

Наско Сираков на среща в НАП

"ФК Барселона съжалява, че тази информация се появява точно в най-добрия спортен момент от този сезон. Барселона ще предприеме съдебни действия срещу всеки, който разваля имиджа на клуба с възможни инсинуации срещу репутацията на организацията, които могат да възникнат в резултат на тази информация“, написаха още от футболния тим.