Туризмът се възстановява с бързи темпове след пандемията, но нарастващите цени на самолетните билети правят пътуванията на дълги разстояния трудни за мнозина.

Туристическите дестинации пък прибягват до всякакви трикове, с които да насърчат пътешествениците да ги посещават, стимулирайки икономиките им.

И Тайван не прави изключение. Островът възнамерява да предложи на туристите по 165 долара, за да прекарат почивката си на него. Туристическите групи, които изберат тази дестинация, също ще бъдат поощрявани с парични стимули, съобщава CNN.

Pixabay

Премиерът на Тайван Чен Чиен-джен обяви, че правителството има за цел да привлече 6 милиона туристи през 2023 г., като удвои тази цифра през 2024 г. и се стреми към 10 милиона посетители до 2025 г.

Властите ще раздадат 165 долара подарък на 500 000 индивидуални туристи. До 658 долара пък ще бъдат предоставени на 90 000 туристически групи.

Министърът на транспорта Уанг Куо-цай посочи, че туристите ще могат да използват паричните стимули за покриване на разходите си в Тайван, включително и за настаняване.

Мерките са насочени към привличане на повече посетители от ключови пазари, сред които Япония, Южна Корея, Югоизточна Азия, Хонгконг и Макао, както и Европа, и САЩ.

Тайван е посрещнал малко под 900 000 посетители през 2022 г., според статистиката на местното туристическо бюро. Най-големите групи са от Виетнам, Индонезия, Япония и САЩ.

Тези цифри са малка част от статистиката от 2019 г., когато островът привлича рекордните 11.8 милиона международни туристи – повече от 7% повече спрямо предходната година.

Pixabay

Островът отмени ограниченията, въведени заради пандемията, през октомври 2022 г., след едно от най-дългите затваряния на граници в света.

Готови сте да резервирате? Задръжте засега. Правителството все още не е обявило кога ще стартира схемата или как ще се подбират печелившите.