Леброн Джеймс успя да изпревари преди месец Карийм Абдул-Джабар и се нареди начело сред най-добрите реализатори в историята на НБА.

Това му даде още една точка във вечния дебат, дали Кралят, както е известен Джеймс, е по-добър баскетболист в сравнение с Майкъл Джордан.

Резултатът обаче във финансово отношение, определено е в полза на Джордан. Нещо повече – разликата с преследвачите му продължава да расте.

След като беше избран от Чикаго Булс от драфта през 1984 г., Джордан е спечелил 2.37 млрд. долара. Сумата обаче расте до 3.3 млрд. долара, ако бъде отчетена инфлацията в този период.

Местата от второ до четвърто се заемат от голфъри – Тайгър Уудс, Арнолд Палмър и Джак Никлаус.

Следват Кристиано Роналдо и Лионел Меси, спечелили 1.58 и 1.48 млрд. долара, респективно, с отчитане на инфлацията. Между тях пък се нарежда именно Джеймс с 1.53 млрд. долара. 
 

Боксьорът Флойд Мейуедър, тенисистът Роджър Федерер и още един голфър, Фил Микелсън, допълват топ 10 на най-добре печелещите спортисти в историята, но с отчитане на инфлацията.

За да попаднат сред топ 50 в класацията, изготвена от Sportico, спортистите трябва да са спечелили поне 500 млн. долара.

Последното място към момента се заема от Джеймс Хардън. Гардът на Филаделфия е спечелил 510 млн. долара, сочат още изчисленията на спортното издание.

Топ 50 на най-добре платените спортисти са спечелили 33.2 млрд. долара в кариерата си. Сумата обаче расте до 45.9 млрд. долара с отчитане на инфлацията. Те представляват 17 различни държави и се състезават в девет спорта. Общо 62% от спортистите са от САЩ.  

Общо 15 спортисти до момента са преминали границата от 1 млрд. долара в своята кариера с отчитане на инфлацията. Без нейна помощ, това са сторили едва осем.