В продължение на пет поредни години Финландия заема първото място в класацията на най-щастливите държави в света на World Happiness Report.

Това е и причината страната да организира своя първи мастърклас по щастие за всички, които искат да го намерят. Лошата новина е, че само десетима късметлии ще могат да вземат участие в него.

А добрата новина за десетте избрани: усмивките им наистина ще са широки, тъй като Финландия ще поеме разходите им.

Всички останали, които не бъдат избрани, ще могат да проследят семинара безплатно.

Кандидатстването за мастъркласа продължава до 2 април. Той ще се проведе в продължение на четири дни в луксозния курорт Kuru Resort, където всяка вила разполага със собствени спа и сауна, пише Forbes.

Десетте избрани ще работят с експерти, за да бъдат насочвани към целта им за постигане на щастие по финландски.

Коучингът ще покрива четири различни теми във всеки един от дните от 12 до 15 юни – природа и начин на живот, здраве и баланс, дизайн и ежедневие, храна и благополучие.

Мастеркласът ще е съсредоточен върху финската философия, че щастието не е мистично състояние, а по-скоро умение, което можем да научим.

„Финландците често биват питани „Защо сте толкова щастливи“? Вярваме, че това се дължи на близката ни връзка с природата.

Нашите гори, езера и природни забележителности са перфектното място за почивка и постигане на вътрешното ви щастие“, казва Хели Геминез, старши директор по международен маркетинг в Business Finland.