Богатството на руските милиардери се е увеличило общо с 13.17 млрд. долара от януари насам, информира Bloomberg, позовавайки се на своя индекс на милиардерите.

Ръстът в общото богатство на руските богаташи е изчислен въз основа на стойността на акциите, които притежават.

В публикацията се посочва, че в първите три месеца на тази година основателят на Лукойл Вагит Алекперов, председателят на Новатек Леонид Микелсон и други са състоянието си през тази година.

“Общото състояние на най-богатите руснаци се е увеличило с 13.17 млрд. долара от началото на годината. Основателят на Лукойл Вагит Алекперов е добавил 3.17 млрд. долара към богатството си и вече разполага с 18.5 млрд. долара, докато председателят на Новатек Леонит Микелсон е забогатял с 1.65 млрд. долара и състоянието му вече се оценява на 26.3 млрд. долара.

В своя публикация от 25 февруари Bloomberg посочва, че руските милиардери са изгубили 67 млрд. долара за година, след като конфликтът в Украйна ескалира в края на февруари 2022 г.

Най-големият губещ е основният собственик на Северстал Алексей Мордашов, чието състояние се е стопило с 6.7 млрд. долара за годината.