Прокуратурата в Рим разпореди на икономическата и финансова полиция да претърси офисите на три футболни клуба от Серия А в лицето на Рома, Лацио и Салернитана, информира dsport.bg.

Прессъобщението на римската прокуратура разкри, че ще разследва трите клуба в контекста на покупки и продажби на спортните права на отделни играчи, извършвайки претърсване в централите по заповед на прокуратурата. Дейностите на съдебната полиция се отнасят до трансферни операции на професионални футболисти, извършени между 2017 – 2021 г. Заповедта за изпълнение е издадена като част от предварителното разследване, което все още е в ход и е необходимо да се подчертае, че до постановяване на окончателна присъда е валидна презумпцията за невинност на заподозрените.

Финансовата полиция е влязла в офисите на Рома, Лацио и Салернитана в четвъртък, като е иззела доказателства за дейността на клубовете през посочения от прокуратурата период.

Барселона търси „вратичка“, за да си осигури Меси, предлага му нещо уникално

Претърсванията са разпоредени с цел придобиване на счетоводна и несчетоводна документация, свързана с трансфери на спортисти и по-специално тези, свързани с подписани договори между двете компании, споразуменията между клубовете и отделните играчи, извършените плащания, методите, използвани за определяне на официалната продажна цена и стойността на продадените играчи.

Подозренията за Рома се отнасят до някои определени операции на трансферния пазар, а причината за подозренията за Лацио са свързани със заплатите на определени играчи. Сред заподозрените са Клаудио Лотито, Дан и Райън Фридкин, Джеймс Палота, Игли Таре и Анджело Фабиани.