Американският предприемач Илон Мъск, който ръководи Tesla и SpaceX и е собственик на Twitter, отказа да изтрие изявление, публикувано по-рано от заместник-председателя на руския Съвет за сигурност Дмитрий Медведев в социалната мрежа, съобщи ТАСС.

Един от абонатите на социалната мрежа насочва вниманието на Мъск към туит на Медведев от събота, в който той заявява, че Украйна вече не е нужна на никого.

Tesla строи нов завод за батерии в Шанхай

Коментарът предизвика гневни реакции на стотици потребители, които поскаха блокиране на акаунта на руския политик, съобщава darik.bg.

Американският милиардер заяви, че всички новини са пропаганда до известна степен и хората трябва сами да вземат решения, като добави, че платформата няма за цел да ограничава или популяризира акаунти на руски държавни структури.

Служителите на Tesla са шпионирали шофьорите в продължение на години

През април миналата година Twitter обяви, че ще блокира потребители на социалната мрежа, имащи акаунти, свързани с държавните органи, за които се твърди, че ограничават достъпа до "отворения интернет".

Говорител на компанията тогава заяви, че мярката ще засегне предимно руското правителство и ще обхване повече от 300 акаунта.

Част от ограниченията паднаха, след като Илон Мъск придоби Twitter и уволни голяма част от висшето ръководство.