Красивите цъфнали лалета в полетата на Нидерландия са поредният знак за настъпващата пролет.

Въпреки студеното начало на сезона, последните прогнози на едно от най-големите полета с лалета в света обещава красива пролет.

Прочутите градини Keukenhof, разположени на около 30 км извън Амстердам, са дом на над седем милиона уникални лалета и вече са отворени за посетители, съобщава T+L.

„Първите лалета и зюмбюли вече цъфтят и посетителите могат да им се насладят. През есента градинарите ни засадиха на ръка 7 милиона цветни луковици“, посочват от Keukenhof.

„През 2023 г. приветстваме с добре дошли и нашите международни посетители“, казва директорът на Keukenhof Йерун Дюстер. „Очакваме с нетърпение отново да приемем гости от цялата планета.“

Keukenhof отвори врати за посетители миналата седмица, като ще приключи сезона на 14 май. Билети могат да бъдат купени от уебсайта на атракцията.

Те са на цена от 19 евро за възрастни и 9 евро за деца на възраст 4-17 години. Предлага се и придвижване до атракцията с лодка или градски транспорт.

Градината датира от 15 век и е отворена за туристи през 1949 г. Над 200 000 гости се наслаждават на лалетата й през първия сезон. Тази година, след 73 години работа, Keukenhof очаква над един милион посетители.

В близкия Tulip Experience Amsterdam на посетителите се предлага още една възможност да се доближат до цветята и да научат повече за процеса на градинарство.

The Experience е създаден от един от най-големите производители на цветни луковици в Амстердам, след като туристи стъпват върху ценните цветя, за да си правят селфита.

Началото на компанията W.A.M. Pennings е сложено през 1951 г., като семейният бизнес създава обществена градина и зона, в която туристите могат да се доближат до лалетата в полето и да се снимат с цветята.

 „Можете да направите красиви снимки в нашата изложбена градина с 1 милион лалета от 703 разновидности от нашия собствен разсадник, като в същото време научите всичко за лалетата в музея по интерактивен и достъпен начин.

Всеки може да си набере лалета за вкъщи във вътрешната градина“, според Tulip Experience Amsterdam.

Билетите за атракцията са на цени от €9.95 за възрастни и €6.95 за деца на възраст от 3 до 11 години.

„Няма друго място по света, на което можете да видите невероятните цветове на тези лалета“, казва основателят на Tulip Tours Holland Майк Цварт в интервю за T+L.

През последните пет години компанията му води пътешественици на обиколки с лалета по поръчка из цяла Нидерландия със спирки на емблематични вятърни мелници.

Пролетта е популярно време за посещение на страната от туристите, които искат да видят лалетата и да отпразнуват Деня на краля на 27 април, според Нидерландския департамент по туризъм.