Кумулативна глоба, наложена на плажен бар на остров Миконос, достигна колосалните 33 милиона евро, съобщава електронното издание на гръцкия вестник Kathimerini.

На 22.5 милиона евро възлиза глобата за изграждане на неразрешени структури, а други 11 милиона евро са за запазването им на място.

С други думи, за всяка година, считано от настоящата 2023, в която собствениците не съборят структурите, класифицирани като незаконни, ще трябва да плащат глоба от 11 милиона евро.

Собственикът има право на обжалване в 10-дневен срок. Ако незаконните обекти не бъдат съборени, законът позволява и преустановяване на работата на бара.

В допълнение към глобата, наложена на това конкретно заведение, в петък е издадена заповед за събаряне на неразрешени конструкции на плажен бар в Псару.

Действията идват след проверки, извършени от министерството на околната среда на популярния ваканционен остров в периода 4-11 април.

Собственикът и в този случай има право да обжалва решението за събяране в 10-дневен срок. Според инспекторите, незаконните постройки са разположени на повече от 500 квадратни метра.