Билетите за втория мач от финалната плейофна серия на Западната конференция в НБА между отборите на Денвър и Лос Анджелис Лейкърс поскъпнаха значително в последните часове.

Един от тях се предлага за сумата от близо 81 000 долара.

Сблъсъкът между „златните буци“ и „езерняците“ предизвика сериозен интерес, като първата среща беше наблюдавана от средно 7.36 млн. зрители по ESPN и ESPN 2. Това е петгодишен максимум за първа среща от финалите на конференцията.

Зрителският интерес е насочен най-вече към звездите на двата тима – Никола Йокич от Денвър, който спечели приза за „Най-полезен играч“ в лигата в предходните два сезона, и мегазвездата Леброн Джеймс, преследващ петата си титла.

Плейофите в НБА навлязоха в решителната си фаза. На финала на запад Денвър поведе с 1:0 над Лос Анджелис Лейкърс, докато на изток Маями надделя в първия мач над Бостън.

Победителите от двата двубоя ще се изправят на финала, за да спорят за трофея Лари О'Брайън. Срещите ще започнат на 2 юни 2023 г.

През този сезон бяха предлагани и билети за над 100 000 долара в друг мач на Леброн Джеймс. Това се случи през февруари, когато Кралят успя да счупи рекорда на Карийм Абдул-Джабар за най-резултатен играч в историята на НБА.