Седмица след като японските регулаторни органи отложиха повторното пускане на най-голямата атомна електроцентрала в света поради пропуски в безопасността, небрежен служител, работещ от вкъщи, задълбочи проблемите на компанията.

От Tokyo Electric Power Co. (TEPCO), която е собственик на атомната електроцентрала Кашивазаки-Карива в японската префектура Ниигата, обявиха, че служител на компанията е оставил важни документи на покрива на колата си, преди да потегли и да ги изгуби.

Инцидентът е поредният и вероятно ще подкопае допълнително доверието на регулаторните органи към TEPCO, пише Bloomberg.

Пропуски в безопасността и строгият регулаторен процес попречиха на Япония да рестартира повечето си ядрени реактори, затворени след аварията във Фукушима през 2011 г.

Японският ядрен регулатор, който съблюдава протоколите за безопасност на останалите 33 атомни реактора в страната, миналата седмица взе решение да запази забраната за възобновяване на дейността на електроцентралата с мотива, че превантивните мерки са назадоволителни.

От TEPCO разбрали за инцидента, след като местен жител намерил част от документация, свързана с протоколите за действия при пожари и наводнения. Компанията все още се опитва да открие 38 страници от изгубените документи.

Въпросният служител и неговият мениджър са получили предупреждения, а от TEPCO обявиха, че ще гарантират спазването на строги правила за изнасянето на документи и информация извън обекта от целия персонал.