Майкъл Джордан може би ще трябва да смени своя прякор от Въздушния на Бързия.

Един от най-великите играчи в историята на НБА и настоящ собственик на Шарлот Хорнетс похарчи 3.5 млн. долара за рядък спортен автомобил.

Сумата едва ли представлява проблем за Джордан, след като през 2022 г. той е заработил двойно повече, отколкото през цялата си кариера в НБА.

Смята се, че само доходите му от бранда Jordan - собственост на Nike, възлизат на 256.1 млн. долара. Състоянието на Джордан днес се равнява на 1.6 млрд. долара.

От производителя на спортни автомобили Hennessey Performance обявиха, че Джордан е купил една от 30-те коли Venom F5 hypercar.

Автомобилът разполага с мощност от 1 817 к. с. и според създателите му, може да достигне максимална скорост от над над 482 км/ч.

Суперколата е предадена на Джордан на собственото му голф игрище във Флорида. Лично основателят на компанията Джон Хенеси обяви, че е пътувал от Тексас до Слънчевия щат, за да предаде покупката на легендарния баскетболист.

Колекцията от автомобили на Въздушния включва модели на Aston Martin, Mercedes, Porsche, Ferrari, Cadillac, Ford, Chevrolet и др.