Индийски държавен служител е отстранен от длъжност, след като наредил да се източи водоем, за да може да намери телефона си. 

Инспекторът по храните Раджеш Вишвас изпуснал смартфона си Samsung в язовир Керката, докато си правел селфи, съобщава вестник The Times of India.

В продължение на три дни от язовира били изпомпани повече от два милиона литра вода, за да може той да го намери. Когато е открито, устройството не се включило, съобщава darik.bg.

Вишвас първо помолил водолазите да потърсят телефона, твърдейки, че той съдържа чувствителни правителствени данни. Когато те не успели да го намерят, той поискал язовирът да бъде изпразнен с помощта на дизелови помпи.

Depeche Mode пусна клип, сниман в България (видео)

Водата, източена от язовира, е достатъчна за напояване на поне 6000 декара земя, съобщават местните медии.

Вишвас заяви пред репортерите, че водата е била неизползваема за напояване и той е получил разрешение от високопоставен служител да източи язовира.

Властите отстраниха Вишвас, след като той беше широко критикуван за разхищаване на водни ресурси.

Индия е една от страните в света с най-голям недостиг на вода, а екстремните температури са довели до сериозен недостиг, причинявайки загуби на реколта, горски пожари и прекъсвания на електрозахранването.