Островният начин на живот обикновено извиква в ума картини с бял пясък, палми и изумрудено море. Но не и за Дом Нобс, чиято история разказва Daily Mail.

32-годишната жена обитава малко парче земя, наречено остров 203, разположено в езерото Темагами в Североизточна Канада. Заедно с останалите 15 жители, през голяма част от годината тя трябва да издържа на температури под нулата и дълги дни на тъмнина.

В своя акаунт в TikTok, в който се подвизава под името @readbetweenthepines, жителката на острова описва подробно как изглежда животът й до най-малките подробности – от козметичната й рутина до работния й ден.

В едно от видеата тя показва ходене до магазина за хранителни стоки със съпруга си Риели.

Според Нобс, пътуването, което правят на всеки две седмици, може да отнеме до осем часа, тъй като трябва да прекосят езерото до континента първо с лодка или моторна шейна, след което да стигнат до най-близките магазини, които се намират на час и половина път с кола.

В магазина тя обяснява, че хранителните стоки са „толкова скъпи“, купувайки маруля за $8.99.

Дом се мести в Канада с партньора си и родителите му през 2018 г. Двойката иска да започне свой собствен бизнес, като създава малка фирма за отдаване под наем на вили на острова. Те предлагат и няколко бунгала върху лед, които ентусиасти рибари наемат на езерото Темагами през зимата.

Дом казва, че е лесно да обвиваш в романтика идеята за живот на остров насред нищото, но подчертава, че не е за обичащите удобствата. В близост до остров 203 няма ресторанти, барове или клубове.

Предимства и недостатъци на живота на отдалечен остров

В TikTok акаунта си Дом разкрива плюсовете и минусите на живота на парчето земя.

Тя казва, че най-голямата примамка на езерото Темагами – което е дом на 1259 острова, е природната красота и пейзажът.

Други предимства са спокойствието и тишината, както и чувството за общност.

@readbetweenthepines I cant believe that there was a time I didnt want to live in Northern Ontario. Well jokes on you young Dom because you are HERE FOR LIFE NOW! #northernontario #canada #canadian #mothernature #fishing #walleye #lakelife #islandliving ♬ original sound - Carley Scott

„Когато живеете на толкова отдалечено място, въпреки че съседите ви може да не са в непосредствена близост, имате страхотно чувство за общност, защото трябва да разчитате един на друг“, допълва тя.

Преминавайки към „недостатъците“, Дом казва, че най-големият й проблем е липсата на удобни възможности за хранене.

Ако е уморена, тя не може просто да поръча храна за вкъщи, заради което се налага да подобри готварските си умения и да поддържа фризера у дома добре зареден.

Ситуацията с храната става още по-ужасна през зимните и пролетни месеци, когато ледът на езерото или замръзва, или се топи, и в продължение на две седмици местните не могат да напускат острова.

Второто нещо, с което Дом се бори, е определянето на ежедневието й от майката природа. И накрая – на острова „извънредните ситуации са много по-страшни и наистина трябва да сте готови да действате“. Поради това тя винаги носи комплект за първа помощ и не предприема ненужни рискове.

Други полезни умения, които трябва да притежава всеки жител на острова, включват управление на лодка и моторна шейна.

Междувременно, владеенето на дърводелство и водопроводните умения може да са полезни, тъй като невинаги е лесно да използвате услугите на професионалист в сферата.

И въпреки че това не е най-лесното място за живот, Дом смята, че си заслужава да си островитянин.

Тя завършва: „Никога не е скучно. Понякога спасявам някого, защото лодката му се е повредила, а понякога доставям цветя с кану... Като цяло, да живееш на остров е страхотно“.