Само преди две години Остин Рийвс не е известен на баскетболната общност. 23-годишният гард не е избран от нито един от отборите в НБА в двата кръга на драфта, където тимовете могат да вземат 60 талантливи младежи.

Рийвс обаче получава пореден шанс да се докаже, като е включен в тима на Лос Анджелис Лейкърс за двубоите от Лятната лига.

Представянето му е толкова добро, че той си извоюва предложение за двустранен договор с „езерняците“, който малко по-късно е продължен на стандартен двегодишен контракт.

Така в първата си година Рийвс печели 925 хил. долара, а през миналата той добавя 1.56 млн. долара към банковите си сметки.

Успехът не идва лесно, а с доста труд. Докато част от играчите почиват по плажове или известни туристически дестинации през лятото, Рийвс е в залата и фитнеса. 

 
Той почива само една седмица между първите си два сезона - време, което прекарва с най-близките си. Треньорите са толкова изненадани от усилените му тренировки, че го карат да си вземе повече почивка. Баскетболистът отказва и продължава да тренира.

Миналия сезон той се превърна в една от звездите на Лос Анджелис Лейкърс, където негови съотборници са Леброн Джеймс и Антъни Дейвис.

Редица тимове изявиха желание да го привлекат в редиците си. Рийвс обаче остава верен на Лейкърс, които му предлагат договор за 4 години и общо 56 млн. долара. 

През настоящия сезон той ще получи 12.555 млн. долара. Не е зле за баскетболист, който преди две години дори не е сред играчите от НБА.