Руският газов гигант Газпром, който е спонсор на футболните отбори Зенит Санкт Петербург и сръбския Цървена звезда, иска да влезес инвестиция и в Хайдук Сплит. Компанията е готова да превърне далматинската гордост в най-добрия клуб в Хърватия, съобщава един от най-известните турски журналисти Ягиз Сабунчоглу, цитиран от dsport.

Според турския журналист, Газпром вече е изпратил оферта да бъде генерален спонсор на клуба, но въпросът е дали тя е реалистична, на фона на настоящата геополитическа ситуация. 

Газпром е обект на санкции от Европейския съюз, а УЕФА се отказа от годишното си спонсорство от компанията заради руската агресия срещу Украйна, която продължава вече година и половина.

Въпреки всичко, ПСЖ плаща бонус за лоялност на Мбапе

"Газпром изпрати официална оферта да бъде генерален спонсор на Хайдук Сплит, те искат да го направят най-добрия хърватски клуб, вече са готови да инвестират в него 30 милиона евро, а една от целите е да бъдат привлечени три звезди, като първата е хърватският нападател Иван Перишич", обяви Сабунчоглу.

Хайдук Сплит не е печелил трофей в Хърватия в продължениена повече от десетилетие, а Динамо Загреб доминира в местното футболно първенство, припомня dsport.