Burger King предизвиква фурор в Тайланд с новото си предложение: бургер без месо и огромно количество сирене.

Тази седмица тайландският оператор на веригата за бързо хранене представи „истински чийзбургер“, в който няма месо, но пък има 20 резена сирене.

Артикулът беше пуснат в тайландските менюта в неделя на намалена цена от 109 тайландски бата (3.1 долара), в сравнение с обичайната цена от 380 бата (10.9 долара).

Той бързо се превърна в хит в социалните медии в страната, като много потребители на TikTok публикуваха видеоклипове как опитват новия сандвич.

Един от клоновете на Burger King в Банкок във вторник се е наложило да спре да приема поръчки за новия артикул, за да останат достатъчно запаси за клиентите на място.

Повечето потребители, опитали чийзбургера, посочват, че сиренето в него им идва твърде много. Голяма част от тях си купуват сандвича, след като го виждат в социалните мрежи.

Добавянето на "истински чийзбургер" към менюто е пример за това как франчайзите в сферата на бързото хранене по света се стремят да привлекат клиенти, пускайки странни или привличащи окото опции, за които се надяват да намерят място в социалните медии.

Ресторантите също така непрекъснато адаптират своите предложения, за да отговарят на местните вкусове в различните страни. В Тайланд сиренето е особено популярно сред младите клиенти и е обичайно млечният продукт да се слага върху всякакви ястия.

Менюто на Burger King в страната включва и бургери кацу със сьомга - очевидно „намигване“ към потребителите с по-здравословни предпочитания.

Веригата в Тайланд е собственост на Minor International - местна хотелиерска група, която е един от най-големите притежатели на ресторанти в Азия.