Мексико оглави класацията на най-добрите държави за чуждестранни служители в света на InterNations.

Общо 90% от живеещите и работещите в страната казват, че са щастливи с избора си спрямо средно 72% удовлетворение във всички държави, участвали в проучването.

Докладът Expat Insider класира 53 дестинации на база пет индекса: качество на живот, установяване, съотношение работа-личен живот, финансова сигурност и жилище и разходи за живот в съответния град.

Чуждестранните служители, живеещи в Мексико, са на мнение, че там е лесно да се установиш и срещат приятелско отношение от местните хора.

Освен това животът в страната е достъпен и много лесно може да се наем жилище. В последните девет години Мексико неизменно е в топ 5 на класацията. 

Испания заема второ място в подреждането, като общо 87% от чуждестранните служители, работещи в европейската държава, са щастливи. Един на всеки трима служители в Испания обаче не е доволен от пазара на труда в страната.

Третата позиция се заема от Панама, където 81% от служителите са щастливи от новия си живот. Най-голямото й предимство е достъпността, както и лесното сприятеляване с местните хора. 

В топ 10 са още Малайзия, Тайван, Тайланд, Коста Рика, Филипините, Бахрейн и Португалия. Няколко от посочените по-горе дестинации предлагат визи за дигитални номади. Сред тях са Мексико, Испания, Панама и Португалия.

В дъното на класацията за най-добри дестинации за чуждестранни служители са Кувейт, Норвегия, Турция, Южна Корея и Германия.

Работещите и живеещите в Кувейт, Норвегия и Южна Корея казват, че там е трудно да се установиш и да създадеш нови приятели, докато преместилите се в Турция са разочаровани от работната култура в страната.