Леброн Джеймс е спечелил 431.8 млн. долара от заплати в досегашната си кариера. Ако продължи да се състезава и в следващите две години, доходите му ще нараснат до 530 млн. долара.

През миналата година той подобри рекордното постижение на Карим Абдул Джабар, като вече е най-резултатния баскетболист за всички времена.

Въпреки сериозните приходи и от спонсорски договори, инвестициите са това, което прави Леброн Джеймс милиардер.

Според данни на сп. Forbes, той притежава състояние от над 1 млрд. долара.

Daily Star Sport ни представя най-големите вложения на звездата на Лос Анджелис Лейкърс.

През 2011 г., Джеймс купи миноритарен дял в Ливърпул, с което започна партньорството му с Fenway Sports Group. Малко по-късно той замени този дял за процент от FSG, като в момента притежава 1% от цялата група, която също така притежава и бейзболния отбор Бостън Ред Сокс , 50% от Roush Fenway Racing и 80% от New England Sports Network.

През 2007 г. той основава SpringHill, а 16 г. по-късно набра 100 млн. долара финансиране. Компанията беше сред продуцентите на втората част на филма "Космически забивки", а според независими оценки, днес струва над 300 млн. долара.

Леброн Джеймс има имотно портфолио за над 100 млн. долара. То включва имения в родния му Акрън, както и Лос Анджелис и Маями.

Най-смелата инвестиция на Джеймс е покупката на 10% от веригата Blaze Pizza за 1 млн. долара. Той прави това, след като отказва да поднови договора си за 15 млн. долара с McDonald‘s. 

 

Днес Blaze Pizza вече разполага с над 300 заведения в САЩ и Канада и се оценява на повече от 300 млн. долара, което означава, че Джеймс притежава дял за над 30 млн. долара. 

През 2014 г. Apple купува Beats Music и Beats Electronic за впечатляващите 3 млрд. долара. Бившият съотборник на Джеймс Кендрик Пъркинс е на мнение, че „Краля“ е един от тези, които са спечелили най-много от сделката, тъй като ранната му инвестиция в Beats му е осигурила 700 млн. долара.

Джеймс и Арнолд Шварценегер са съоснователи на компанията за здравословно хранене Ladder. Само две години по-късно Beachbody купува Ladder в сделка за 28 млн. долара.

През 2015 г. Леброн Джеймс сключва и доживотен договор с Nike, което ще му осигури 1 млрд. долара от компанията за спортна екипировка.