Kaufland предоставя на клиентите си още по-голям избор от артикули, произведени от устойчив текстил, през настоящата седмица.

„Зеленият“ ритейлър разширява асортимента си от сертифицирани текстилни продукти с предложения за цялото семейство.

До 20 август, включително, потребителите на най-голямата търговска верига у нас могат да открият детски, дамски, мъжки суитшърти и панталони на атрактивни цени и със сертифицирано качество. Продуктите са от собствените марки на ритейлъра – Oyanda®, Townland® и Hip & Hopps®.

Те са произведени с грижа за природата и носят международния сертификат Cradle to Cradle Certified®. Това е световно признат стандарт, който гарантира, че продуктите са изработени от екологично чисти и безопасни суровини с визия за икономика без отпадъци.

„Отговорното отношение към околната среда е част от нашата политика за устойчиво развитие и намира израз в асортимента на Kaufland.

За да насърчим отговорното пазаруване, ще предложим на клиентите ни още по-голям избор на устойчив текстил, като тази и следващите седмици включваме в актуалните ни седмични предложения нови сертифицирани текстилни продукти“, коментира Симон Хаубрих, директор „Нехранителни стоки“ в Kaufland България.

Ритейлърът регулярно включва в асортимента си текстилни продукти с международни сертификати, за да отговори на нарастващия интерес на потребителите към произхода на материалите, начините на производство и стандарта на живот и условията на труд на хората, ангажирани в него.

Затова голяма част от артикулите под собствените марки на ритейлъра носят печатите на GOTS, MADE IN GREEN by OEKO-TEX®, Global Recycled Standard и други.