В публикация в социалната си мрежа Threads собственикът на Meta Марк Закърбърг заяви, че е предложил на Мъск "истинска среща", но конкурентният предприемач се е оправдал, съобщава Би Би Си.

По-рано в неделя Мъск заяви на собствения си сайт за съобщения X, известен преди като Twitter, че е готов да се бие още в понеделник. Милиардерите се договориха за двубоя през юни, което предизвика огромно медийно внимание, припомня darik.bg.

Но въпреки че от месеци се подстрекават взаимно, съперниците все още не са си посочили дата, което поражда съмнения, че битката въобще ще се състои.

Битка на титаните: Мъск и Закърбърг готови да се изправят един срещу друг в бой в клетка

Войната на думи се усложни от пускането на Threads през юли, като конкурентното на X приложение за изпращане на съобщения привлече повече от 100 милиона регистрации за по-малко от седмица.

Този брой спадна и X продължава да е начело с около 350 млн. потребители, но Мъск заплаши да съди Facebook за "незаконно присвояване на търговски тайни на Twitter".

Боят между Илон Мъск и Марк Закърбърг би генерирал приходи от над $1 млрд.

Meta отрича твърденията

Миналата седмица Закърбърг заяви, че е предложил 26 август за битката в клетка. В петък министърът на културата на Италия посочи, че е разговарял с Мъск за провеждането на битката в страната като благотворително събитие. Той предложи събитието да е на тема "Древен Рим".

В неделя обаче шефът на Meta написа в Threads: "Илон не иска да потвърди датата, след това казва, че има нужда от операция, а сега моли вместо това да направим тренировъчен кръг в задния ми двор.

Ако Илон някога се заеме сериозно с истинска дата и официално събитие, той знае как да се свърже с мен. В противен случай е време да продължа напред. Ще се съсредоточа върху това да се състезавам с хора, които приемат този спорт сериозно".

В отговор, Мъск нарече шефа на Мета "страхливец" и "пиле".

Влиза във форма: Мъск тренира бойни изкуства, за да се изправи срещу Закърбърг

52-годишният Илон Мъск и 39-годишният Марк Закърбърг са двама от най-известните технологични милиардери в света. Странната идея да се бият помежду си се роди през юни, когато Мъск написа в Twitter, че е "готов за бой в клетка" със Закърбърг.

Шефът на Meta, който вече има зад гърба си тренировки по смесени бойни изкуства (ММА) и наскоро спечели турнири по джиу-джицу, просто отговори с "изпрати ми местоположение".