Жена е заснета да влиза в емблематичния фонтан ди Треви в Рим, за да напълни бутилката си с вода.

Кадрите, записани миналия месец, показват как тя се катери по съоръжението и използва един от чучурите му, за да напълни бутилката си, преди охранител да се приближи до нея.

Двамата водят кратка дискусия, преди жената да бъде отведена. Изглежда, че тя се опитва да обясни действията си, не е известно какво точно е казано по време на краткия разговор.

Лекс Джоунс, заснел инцидента, посочва, че навсякъде има знаци, указващи, че подобни действия не са позволени, според Insider. Все още не е ясно какво се е случило с туристката и дали тя е арестувана или глобена.

Инцидентът идва след вълна от подобни нарушения в Италия, при които хората проявяват неуважение към някои от най-известните паметници в страната.

Миналия месец човек беше заснет да плува и да се гмурка в известния фонтан от 18 век, а Corriere della Sera съобщи, че околните туристи са му ръкопляскали.

След инцидента Алесандро Онорато, съветник на Рим за големи събития, спорт, туризъм и мода, призова властите да ограничат достъпа до фонтана, наричайки инцидента „чисто варварство“ и „подигравка с историческото и културно наследство на нашия град“.

„Полицейските глоби и множеството апели към здравия разум вече не са достатъчни. Това не е туризмът, който заслужаваме и от който имаме нужда“, добавя той.

През юли мъж е заснет да дълбае име в стените на Колизеума, а италианската полиция го идентифицира като фитнес инструктор от Бристол с български произход. По-късно той се извини писмено на кмета на града.

Миналата седмица туристите, унищожили италианска скулптура в Ломбардия, оценена на 200 000 евро, бяха заклеймени като „безумни“ от вицепремиера на страната, а местен политик поиска репарации за действията им.