Roark Capital е близо до сделка по придобиването на Subway за 9.6 млрд. долара, пише Wall Street Journal.

Официалното финализиране на сделката може да се случи още идната седмица, посочва източник на изданието, пожелал анонимност.

„От Subway не възнамеряват да правят повече публични коментари до финализирането на трансакцията“, се посочва в изпратен по имейл отговор на въпроси от страна на Reuters.

От изданието посочиха преди месец, че компаниите за дялово инвестиране TDR Capital и Sycamore Partners водят разговори за обща оферта за покупката на Subway.

Източник на Reuters тогава призна, че сделката ще е за над 9 млрд. долара, като все още не е известно дали TDR и Sycamore могат да подадат подобна оферта.

Друга инвестиционна група, водена от Roark Capital, също води преговори със Subway, посочи източникът.

Фондът за дялово инвестиране Roark влага средства предимно във франчайзи и бизнеси от сектора на услугите. Той притежава инвестиция в Inspire Brands, която, от своя страна, притежава Arby's, Baskin-Robbins, Buffalo Wild Wings, Dunkin' и др.

Днес Subway притежава 37 000 заведения в повече от 100 държави по света. Компанията е основана през 1965 г. от 17-годишния Фред ДеЛука и семейния приятел Питър Бък, осигурил първоначалните 1000 долара инвестиция.

У нас Subway разполага със заведения в София, Пловдив, Варна, Стара Загора, Нова Загора и Банско.