Holland America Line се подготвя да прекоси Арктическия кръг в рамките на ново 28-дневно пътуване, вдъхновено от легендарен норвежки изследовател.

Новото приключение, стартиращо на 29 юни 2025 г., ще отплава от нидерландския град Ротердам и ще премине през пет различни държави. Пътешествениците ще прекарат малко повече време в Исландия и Гренландия, посочват от компанията пред Travel + Leisure.

Пътуването, което ще се осъществи на борда на кораба Nieuw Statendam, е вдъхновено от скандинавския изследовател Ерик Торвалдсон (известен като Ерик Червения), който основава първото европейско селище в Гренландия.

„Легендарните пътешествия ни дават възможност да създаваме по-дълги круизи, които навлизат по-дълбоко в даден регион и включват пристанища, които обикновено не посещаваме“, казва главният търговски директор на Holland America Line Бет Боденщайнер.

„Маршрутът ни води до норвежкия Нордкап, след което се отправяме на север към Гренландия и Исландия. 28 дни са перфектният период, през който да покажем тази област и да дадем на нашите гости неповторимо изживяване,“ допълва тя.

Пътуването ще пресече Арктическия кръг няколко пъти и ще спре в общо 15 пристанища в Норвегия, Исландия, Гренландия, Шотландия и Англия.

Резервациите започват на 24 август, като цените стартират от $4717 на човек. Пътуващите могат да запазят и специален пакет, чиято стойност започва от $6399, включвайки крайбрежни екскурзии, специализирано хранене, пакет напитки и Wi-Fi, както и бакшиши.

Отвъд новото арктическо пътешествие, Holland America планира епично 133-дневно пътуване от полюс до полюс през 2025 г., което ще отплава на юг до Антарктида и на север до Арктическия кръг край бреговете на Норвегия.