Robinhood разполага с биткойни на стойност на 3.2 млрд. долара, според данни на Arkham Intelligence, цитирани от CoinDesk, което означава, че популярното приложение за търговия е третият най-голям притежател на криптовалутата в света.

Robinhood заема третата позиция след Binance и Bitfinex, които имат биткойни за 6.4 млрд. долара и 4.3 млрд. долара, респективно, съхранявани в единични портфейли, според същия доклад.

В период от три месеца Robinhood е прехвърлила около 118 000 биткойна в основния си портфейл от други по-малки портфейли.

По-рано през месеца компанията отчете слаби печалби за второто тримесечие и спад в средния брой на активните месечни потребители с около 1 милион за тримесечния период. Въпреки това платформата обяви първото печелившо тримесечие в историята си.

Приходите, свързани с трансакции, намаляват със 7% на тримесечна база - до 193 млн. долара, като тези с криптовалути, опции и акции отчитат спад от 18%, 5% и 7%, респективно.

Вчера биткойнът получи подкрепа от новината, че съдия е взел страната на компанията за управление на активи Grayscale по делото срещу щатската Комисия по ценни книжа и борси във връзка с конвертирането на биткойн тръст в борсово търгуван фонд (ETF).

Криптовалутата поскъпна с 5% веднага след излизането на новината, след като трейдъри увеличиха залозите си, че решението може да проправи пътя за това SEC да одобри множество молби за биткойн ETF-и, което, според експерти, би повишило значително цената на криптовалутата.

Според някои прогнози, биткойнът ще поскъпне дори до шестцифрени стойности в следващата година, благодарение на процеса на разполовяване през април 2024 г., който ще намали възнаграждението на копачите на биткойн наполовина, за да се създаде ефект на недостиг.