Пътуването може да бъде вълнуващо преживяване и едва ли има човек, който да не е изпитвал вълнението от предстоящата отпуска, в която планира посещенията на любимите си дестинации.
Ваканциите са свързани и с редица рискове и непредвидени събития, които могат да провалят и най-прецизните планове.  

Застраховката Помощ при пътуване в чужбина, която се предлага от ДЗИ, служи като финансова "предпазна мрежа" и предлага спокойствие на всеки, който се отправя на пътешествие, независимо дали става въпрос за кратка уикенд ваканция или за дълго приключение зад граница.

Медицински разходи

Един от най-големите рискове при пътуване в чужбина е свързан с медицинските разходи, които могат да възникнат при евентуална злополука или внезапно възникнало заболяване. 

Когато пътувате, сте изложени на различна околна среда, хранителни продукти и други дейности, които крият риск от злополуки или заболявания. Дори леко нараняване или временно неразположение може да доведе до натрупването на значителни медицински сметки, когато сте в чужбина. 

Застраховката при пътуване може да помогне за покриване на тези разходи, включително при нужда от болничен престой, такси, лекарства, издирване и спасяване, ако е необходимо.  Това покритие може да бъде спасяващо, особено когато пътувате до страни с високи разходи за здравеопазване.

Покритието за спешна медицинска помощ при необходимост може да ви помогне да се ориентирате в непознати здравни системи, да намерите местни медицински заведения и дори да бъде организирана спасителна операция, ако е необходимо. 

Застраховката Помощ при пътуване в чужбина включва и покритие за посещение на близък при хоспитализация, репатриране на непълнолетни лица при нужда, предаване на спешни съобщения и др.  

Ако плановете Ви за пътуване включват приключенски дейности, като каране на ски, колоездене или планински туризъм, е важно да сте сигурни, че сте защитени в случай на инциденти или наранявания. 

Допълнителни покрития

Освен медицинските разходи, застраховката може да включва и други допълнителни покрития, свързани със загуба или кражба на лични документи или багаж, забавяне на полет, правна помощ, отговорност към трети лица или непредвидено прекратяване на пътуването. 

Представете си, че пристигате на мечтаната дестинация и багажът ви не е там. Това би било разочароващо изживяване, но застраховката може да осигури компенсация за основните вещи, от които се нуждаете, докато чакате багажът ви да бъде намерен.

Закъсненията на полетите и пропуснатите връзки по летищата също не са нещо необичайно при пътуване зад граница. Тези прекъсвания могат да доведат до допълнителни разходи за  храна и вещи от първа необходимост.

Застраховката Помощ при пътуване в чужбина може да включва покритие за тези ситуации, което гарантира, че не е нужно да бъркате в джоба си, за да се справите с неочакваните закъснения.

Всяко пътешествие, особено в чужда държава, крие непредвидени рискове, които могат да се случат по всяко време.

Независимо дали става въпрос за отменен полет, спешна медицинска помощ или загубен багаж, застрахователната полица гарантира, че можете да се справите с тези предизвикателства.

Застраховката Помощ при пътуване в чужбина на ДЗИ се предлага в няколко пакета с различни лимити от 10 000 до 50 000 евро. Тя може да бъде сключена в две основни разновидности - за многократни пътувания в рамките на 12 последователни месеца или за еднократни пътувания с различна продължителност. Повече за продукта можете да научите тук.