Френският футболен гранд ПСЖ може да се изправи пред сериозен проблем, ако се докажат измами при трансферите на част от играчите в клуба. УЕФА проверява дали трансферите не са били направени с цел изкуствено завишаване на показателите за финансовия феърплей в клуба, съобщава dsport

Три трансфера на ПСЖ в катарски клубове ще бъдат оспорвани от футболната организация.

Преди часове Юлиан Дракслер бе продаден на Ал Али за 9 млн. евро, докато Ал Араби купи Абду Диало за 15 млн. евро и Марко Верати за цели 45 млн. евро.

Тези трансфери са задействали "червените лампи" в УЕФА и асоциацията започва разследване, за да се установи дали богатия шейх Насър Ал-Халаифи, един от най-могъщите хора в страната, всъщност не е продал играчите на самия себе си. 

Очаквано - клуб от MLS изхвърли свой играч заради аматьорски мач

Той може да е повлиял на собствениците на Ал Али и Ал Араби да похарчат общо 69 млн. евро, което значително би подобрило статуса на финансовия феърплей в ПСЖ.

Ако тези подозрения бъдат доказани, УЕФА ще откаже да включи тази пари в изчислението на показателите за финансов феърплей на ПСЖ, а парижкият клуб е много вероятно да бъде заплашен със забрана за трансфери за определен период от време.