Майкъл Джордан започва кариерата си в НБА през 1984 г. и през 16-те си години на игрището печели 94 млн. долара, а през 1997 и 1998 г. е най-добре платеният баскетболист в света.

Доходите му на спортния терен са значително по-малки от тези извън него. Според данни на сп. Forbes, Джордан е спечелил 2.4 млрд. долара (преди данъци) от партньорствата си с брандове, като McDonald’s, Gatorade, Hanes и разбира се, Nike.

Само през последната година той получи чек за 260 млн. долара от производителя на спортна екипировка.

Джордан обаче отбеляза рекорд по спечелени пари през август, когато продаде тима Шарлот Хотнетс при оценка от 3 млрд. долара.

Дори и Джордан да беше продал своя дял при оценката на сп. Forbes от 1.7 млрд. долара от 2022 г., това също можеше да е огромен успех за 60-годишната легенда.

Вместо това той получи втората най-висока оценка за тим, който се намира на 27-а позиция сред най-ценните отбори в лигата. Оценката също така е близо 17 пъти по-висока от това, което Джордан плати за Шарлот през 2010 г. 

Успехът на „Въздушния“, както често го наричат, го постави сред елита на САЩ. Със своето състояние от 3 млрд. долара, Джордан се присъедини към 400-те най-богати американци. Той е и първият професионален атлет, попаднал в престижната класация.

Джордан беше и първият спортист, който се присъедини към клуба на милиардерите през 2014 г. След него там влязоха голф легендата Тайгър Уудс и „Краля“ Леброн Джеймс.

Следващото предизвикателство пред Джордан е Nascar. През 2020 г. той съосновава отбора 23XI Racing. Дали ще успее да спечели и в това си начинание?