Инвестициите в технологии и програми, направени в подкрепа на предприемачите за развитието на екосистемата на eMAG Marketplace, са увеличили продажбите на търговците на платформата с повече от 13% през първите девет месеца на 2023 г., в сравнение със същия период на миналата година.

За същото време офертите на продукти, предлагани от търговци в eMAG Marketplace, са скочили с 3.77 милиона, или със 166% повече от миналата година. Така клиентите вече имат на свое разположение над 6 милиона продукта, продавани на eMAG Marketplace.

Това са част от изводите от четвъртото издание на ежегодното събитие Sellers’ Day (Деня на търговците) на eMAG, посветено на близо 9 500 предприемачи, които развиват своя бизнес на eMAG Marketplace в България.

През изминалата година eMAG продължи да предоставя на Marketplace търговците иновативни технологии, платформа и инфраструктура, които им помагат да увеличат присъствието си в региона и да предлагат по-голям брой продукти.

Стартираха и специални програми като тази за трансгранични продажби и еднаквата такса за доставка до шкафчета на easybox. Днес броят на предприемачите, предлагащи продукти на платформата eMAG, достига 53 000 в целия регион.

„В непрекъснато променящия се пазар, в който електронната търговия все още расте с ускорени темпове, ние се стремим да предоставим на търговците на eMAG Marketplace правилните инструменти, за да сме сигурни, че имат възможно най-много възможности за развитие за бизнеса им, както и да растем и да се развиваме заедно. Всичко това, както и достъп до население от над 35 милиона жители в България, Румъния и Унгария“, каза Силвиу Гугуи, управител на eMAG България.

Награди за шампиони на електронната търговия от eMAG

В рамките на събитието Sellers’ Day, eMAG даде награди за маркетингови активности на платформата на обща стойност 42 000 лв. на търговци, които са отбелязали забележителни резултати през последната година, в следните категории:

  • Шампион Ангажираност – Tishev Company
  • Шампион Стратегия на кампания – Dom Kola Hobi
  • Шампион Реклама – Keteles
  • Шампион Трансгранично сътрудничество – VDB Metal
  • Шампион Растеж – vidaXL
  • Шампион Дейност за пример - Smartphosis
  • Шампион Разширяване на продуктовата гама – IDEALSTORE