Google отвори малка част от своя основен кампус за външни лица.

Компанията откри нов посетителски център край централата си в Маунтин Вю, Калифорния, като на събитието присъства голяма част от висшето ръководство на технологичния гигант.

Въпреки че посетителите няма да имат възможност да влязат в офисите на технологичния гигант, новият център дава възможност за запазване на зала за събития или по-големи срещи.

Той също така включва кафене, както и магазин, в който всеки ще може да си купи продукти, разработвани от компанията, както и сувенири. Менюто в кафенето пък предлага богато разнообразие от топли и студени напитки, сандвичи, супи и десерти от местни производители.  

Откриването му идва във време, в което редица технологични компании, сред които Google и Facebook, се опитват да предложат малко по-разчупен вид кампуси от традиционните, които са затворени за обществото.

От Facebook преработиха плановете на своя кампус в Менло Парк, като планират изграждането на достъпни жилища за служителите, както и супермаркет, и аптека. 

Google получи одобрение за строителството на кампус със смесено предназначение на площ от над 320 дка, който в бъдеще ще приюти 25 000 служители на компанията.

От ръководството на технологичния гигант обявиха, че строителството продължава, въпреки че се появиха сведения за временното му спиране, на фона на притесненията за охлаждането на икономиката и високите разходи по неговото изграждане.