Двойка, спечелила дом за 2.7 млн. долара, остава разочарована, след като става ясно, че от жилището са изнесени луксозни декоративни предмети и домакински уреди.

Кевин и Андреа Грифин печелят къщата в град Гисбърн, близо до Мелбърн, Австралия, като част от телевизионното риалити The Block, съобщава MailOnline.

Предишният собственик на къщата е бизнесменът от Мелбърн Ейдриън Портели, който обявява през миналата година, че ще разиграе дома на лотария чрез своя онлайн бизнес LMCT+.

Семейство Грифин обвиняват Портели, че след като са пристигнали в дома, са установили, че той е изнесъл от него предмети и домакински уреди на стойност 64 800 долара, като сред тях са хладилник за вино, машина за опушване на месо, пътека за бягане, луксозни кухненски уреди и роботизирана косачка за трева.

На видео, заснето от охранителни камери, с което са се сдобили от MailOnline, се вижда как Портели и неговият екип изнасят част от тези уреди от дома.

Семейство Грифин ще направят уебсайт, в който ще опишат преживяването си, което наричат "Нашият LMCT кошмар," според MailOnline.

Портели обаче отговори на семейството, заявявайки, че въпросните предмети и уреди "не са били част от наградата".

"Това беше част от шоуто и не беше част от нашите общи условия. В общите условия се казва, че това е напълно обзаведена къща и ние предоставихме точно това", казва той. Портели също така заявява, че "зависи от него" да реши какво да прави с въпросните предмети.

"Мога, когато искам, да ги използвам лично или за организирането на бъдещи лотарии за имоти, на кого му пука," казва той. След скандала Портели обяви, че организира лотария срещу 1 долар за всички предмети и уреди, изнесени от дома.