Собствениците на парцел земя в Австралия - толкова желан от строителните предприемачи, че може да струва над 30 млн. долара, продължават да твърдят, че не се продава.

Къщата, около която има огромен парцел земя, а в днешно време е заобиколена от множество новопостроени домове, се изправя на същото място от десетилетия.

От толкова години и притежаващото я семейство отстоява позицията си, че имотът не се продава, отказвайки застрояването му срещу каквато и да е сума.

Фамилията Замит притежава този парцел и къщата в Сидни много отдавна и възнамерява нещата да останат по този начин, въпреки все по-големите суми, които ми се предлагат, за да продадат и напуснат.

Семейството обаче продължава да казва на желаещите да изравнят имота им със земята и да го застроят с множество скъпи къщи „да си мечтаят“.

Както може да се види и от снимкита, домът на семейство Замит изпъква в района.

Къщата и земята около нея се намират в район на Сидни, известен като The Ponds, където с годините са построени стотици други имоти.

В парцела с площ от близо 20 декара, в който се намира къщата с пет спални, биха могли да се построят около 50 други къщи, подобни на разположените наблизо. 

И докато други съседи приемат офертите на строителните предприемачи и напускат земята си, семейство Замит не възнамерява да ходи никъде. Те продължават да отказват всички оферти.

Дори и местни имотни агенти са впечатлени. “Повечето хора продадоха преди много години, но това семейство продължава да устоява“, казва имотният агент Тейлър Бредин пред 7News.

В зависимост от това доколко могат да бъдат прокарани строителните планове, на парцел като този могат да бъдат построени между 40 и 50 къщи, посочва той.

Докато районът около тях се превръща в строителен обект за сходно изглеждащи къщи, семейство Замит продължава да не проявява интерес, докато на даден етап техният дом се оказва единственият останал от първите, намирали се там.

Дори и някои от новозаселилите се в района са доволни, че Замит отстояват своята позиция.

Живеещ наблизо съсед казва, че е много щастлив, че те отказват да продават, защото така в района има задънена улица, което е много по-безопасно за децата, а огромната им поляна наблизо създава усещането за много място, което не е така при останалите, чиито къщите са много по-близо една до друга.