Музикалният фестивал Lollapalooza вече никога няма да е същият.

Главният изпълнителен директор на Goldman Sachs (и виден парти диджей) Дейвид Соломон вече няма да пуска музика по време на популярни събития, избирайки Уолстрийт пред Саут бийч, е заявил представител на втората най-голяма инвестиционна банка в САЩ пред CNN.

“Дейвид реши да спре да се изявява публично като диджей преди повече от година заради вниманието отвън, което привлича тази негова дейност,” казва говорителят на Goldman Тони Фрато.

Соломон, който се изявяваше под творческия псевдоним DJ D-Sol, започна да пуска музика по време на фестивали и в нощни клубове преди няколко години. “Това е мое хоби, а сега го правя за забавление,” заяви 61-годишният Соломон по време на подкаст на Goldman Sachs през 2017 г.

Благодарения на своето хоби, Соломон забавляваше гостите по време на редица популярни събития, в това число на събитие на Amazon през 2019 г. и на Супербоул парти на Sports Illustrated през миналата година.

През 2022 г. той застана зад пулта по време на провеждащия се в Чикаго музикален фестивал Metallica, на който участваха още Дуа Липа, Дожа Кет и Грийн дей.

Неговото хоби обаче породи и някои спорове. Той подгряваше концерт на The Chainsmokers на претъпкано благотворително събитие в Хамптънс в разгара на пандемията от COVID-19 през юли 2020 г.

Събитието беше разследвано от здравните власти на щата Ню Йорк, а тогавашният губернатор Андрю Куомо го определи като “фрапиращо нарушение на правилата за социално дистанциране.”

Соломон се е извинил пред борда на директорите заради участието си в събитието, според публикация на Financial Times.

Нетрадиционното хоби на Соломон вероятно е предизвикало почуда у някои членове на борда на директорите на банката, които може би са се питали не може ли просто да играе голф, но това не е основната причина, поради която той има неприятности напоследък.

Соломон, който оглавява банката от пет години, е обвинен от бивши и настоящи колеги в лошо управление, а способността му да ръководи Goldman Sachs беше поставена под въпрос и от бившия ѝ шеф Лойд Бленкфайн.

Нецензурният изказ, липсата на сътрудничество с други ръководители, политиката за връщането на служителите в офиса и провалът на продукта за потребителско онлайн банкиране Marcus на Goldman Sachs са накарали негови колеги открито да поставят под въпрос бъдещето му в компанията.

Соломон обаче, в крайна сметка, отговаря пред акционерите, борда на директорите и за печалбите на Goldman Sachs. И макар акциите на инвестиционната банка да поевтиняват с над 8% тази година, цената им е нараснала с около 40% откакто той пое ръководния пост през 2018 г.

Тази седмица Goldman Sachs обяви резултатите си за третото тримесечие, като банката отчита 5.47 печалба на акция, при предварителни прогнози за 5.31 долара. Приходите възлизат на 11.82 млрд. долара при очаквани от анализаторите 11.19 млрд. долара, според данни на Refinitiv.

Печалбата обаче пада с 33% на годишна база. “Продължаваме да отчитаме значителен напредък при изпълнението на нашите стратегически приоритети и сме уверени, че работата, която вършим сега, ни осигурява много по-силна платформа за 2024 г,” заяви Соломон.