Кен Грифин планира да изгради новото най-скъпо имение в света, чиято стойност може да достигне 1 млрд. долара. Милиардерът вече е купил повече от 80 дка земи на брега на Палм Бийч, с което планира да разшири своето портфолио от имоти.

55-годишният богаташ е придобил редица парцели и имоти, които предстои да бъдат разрушени. Той планира да похарчи допълнителни между 150 и 400 млн. долара за строителството на бъдещето си имение.

След завършването си, то по всяка вероятност ще е новото най-скъпо имение в света.

Закупените парцели и съществуващи имоти се намират само на около 400 м от имението на президента Доналд Тръмп Mar-a-Lago, което от своя страна се намира в близост до района, известен като Бункера на милиардерите.

Именно там наскоро Джеф Безос си купи имение на стойност 79 млн. долара.

Новото имение на главния изпълнителен директор на хеджфонда Citadel ще разполага с луксозен спа център, плувен басейн, градини, къщи за гости и обслужващия персонал. Въздушни снимки на парцела показват, че строителните дейности вече са стартирали.

Говорител на Грифин обяви, че повечето от имотите му са разположени в родния му щат Флорида. До момента Грифин притежава имоти на стойност над 600 млн. долара, намиращи се, както във Флорида, така и в Манхатън, Чикаго и Лондон.

През 2019 г. милиардерът придоби пентхаус, гледащ към Сентрал парк за 238 млн. долара, което все още е най-скъпата сделка за апартамент в САЩ.

Дни преди това Грифин купи и най-скъпото имение в Лондон, като плати за него 124 млн. долара. Имотът се предлагаше в предходните две години за 163.5 млн. долара.

Кен Грифин започва да търгува на финансовите пазари от общежитието си в Харвард. След завършването си през 1989 г. той основава своя фонд Citadel година по-късно. Днес компанията му управлява активи за над 52 млрд. долара.

Милиардерът притежава 35.8 млрд. долара, с което се нарежда на 34-а позиция сред най-богатите хора в света, според данни на Bloomberg.