Основателят на Amazon Джеф Безос е добавил още едно луксозно имение към своя имотен портфейл

Милиардерът е купил къща със седем спални в Индиън крийк, Флорида, за 79 млн. долара, информира Bloomberg, позовавайки се на запознати източници. Районът е известен като Бункера на милиардерите заради своите изключително богати жители.

Имението на брега е обявено за продажба на цена от 85 млн. долара през май, а за последно е продадено за 28 млн. долара през 2014 г. Трансакцията е финализирана вчера, според изданието The Real Deal, което се позовава на имотната база данни Multiple Listing Service.

Новото имение на Безос е разположено на площ от близо 8 декара, излъчва "непреходен европейски блясък" и е построено през 2000 г., според обявата. То разполага с домашно кино, бибилиотека, басейн и винена изба.

Най-новата придобивка на Безос в престижния квартал е в съседство с друго имение, което той купува това лято за 68 млн. долара. Милиардерът вероятно ще продължи да купува имоти в района, според Bloomberg.

Безос е третият най-богат човек в света с лично състояние, оценявано на 156 млрд. долара към 13 октомври, според индекса на милиардерите на Bloomberg.

Най-новата му покупка увеличава сериозния му имотен портфейл, който включва две съседни имения в Бевърли хилс и огромно ранчо в Тексас.

Неговият дом представлява имение с площ от 2 230 кв. м в Медина, Вашингтон. Той притежава и суперяхта на стойност 500 млн. долара, която носи името Koru.

Индиън крийк, където се намира най-новият имот на Безос, е част от малък частен остров в залива Бискейн в Маями. Той е определен от имотния сайт Zillow за най-скъпия квартал в САЩ през 2021 г.

Частният остров прилага строги мерки за сигурност и е силно охраняван, според Business Insider. Сред неговите обитатели са Джеф Безос, Карл Айкан, Джаред Къшнър и Иванка Тръмп.