Марио Мосбьок решава да се откаже от футбола на 21 години, за да посвети времето си на покера. Решението му се оказва напълно правилно, защото за нула време успява да се превърне в милионер, пише dsport

В продължение на четири години австриецът е част от резервния отбор на Санкт Пьолтен. Дори успяха да пробие в първия отбор в периода 2014-2017 година, като записва 20 мача. 

Трансферът му в  Винер Нойштадт обаче предвещава края на футболната му кариера. В новия си тим той изобщо не успява да се наложи и изиграва само два мача.

Едва на 21-годишна възраст Мосбьок взима съдбоносното решение да спре с футбола. Причината не е контузия или непреодолимо препятствие, а желанието му за развитие в областта на покера.

Според изчисленията на The Sun, Марио е натрупал печалба от над 1 милион паунда от онлайн покер след края на футболната му кариера. В турнир наскоро той успя да спечели завидната сума от 220 000 паунда. 

Паралелно с футбола, Мосбьок практикува покер ще от 12-годишна възраст. За първите две години печалбата му е около 23 000 паунда. В интервю пред Poker Code вече 27-годишният Мосбоьок разказва за решението си да замени футбола с играта на карти.

Уимбълдън получи зелена светлина за изграждане на ''тенис Дисниленд''

"Спрях да се наслаждавам на всекидневните тренировки. Почувствах, че футболът вече не е това, с което искам да се занимавам. Запитах се дали наистина искам да играя футбол в следващите 15 години. Имах възможност да удължа договора си с австрийския клуб. Имах възможност да се пробвам и в по-силно първенство. Не смятах обаче, че това ще възроди любовта ми към този спорт“, признава покерджията.

„За да се справя със ситуацията, реших да се откажа от футбола поне за кратко, за да разбера как бих се почувствал. Оттогава не съм почувствал липса. Не съжалявам за решението си нито за секунда и съм убеден, че направих всичко както трябва“.