За пета поредна година Allianz е обявен за застрахователна марка номер едно в света в класацията на водещата консултантска компания Interbrand на най-добрите глобални марки за 2023 г. (Best Global Brand).

С двуцифрен ръст от 11.5%, стойността на марката на Allianz се увеличи до 20.85 милиарда долара. В сравнение с 2022 г., това е ръст от 2.15 млрд. долара.

Надхвърлянето на 20 милиарда за първи път в предизвикателна среда измества Allianz с три позиции нагоре - до #31, като компанията се позиционира сред най-бързо развиващите се световни марки, изпреварвайки преките си конкуренти и индустрията по отношение на растеж.

Компанията има 122 милиона клиенти в 70 страни, 159 000 служители, 116 000 агенти и 100 000 брокери в цял свят.  

„Ангажиментът на Allianz към лидерство чрез устойчивост, финансова грамотност, приобщаване и насърчаване на активен начин на живот вече ясно ни позиционира като глобален лидер на доверие в застраховането и финансовите услуги”, коментира Бернд Хайнеман, Group Strategy, Marketing, Distribution Officer.

„Стойността на нашата марка продължава да расте, а с това нараства и нашата роля и отговорност да подготвим хората по света за възможно най-доброто бъдеще," допълва той.

Interbrand е пионер в концепцията за оценка на марките от 1988 г. Това е първата компания, чиято методология е сертифицирана по ISO 10668 и изиграва ключова роля в разработването на самия стандарт.

От 2000 г. класирането и докладът за най-добрите световни марки се публикуват ежегодно и е една от най-утвърдените класации.