Марк Кюбан се е съгласил да продаде тима от НБА Далас Маверикс на семейство Аделсън при оценка от 3.5 млрд. долара. Той ще остане управител на тима и ще е изцяло отговорен за баскетболните операции на Далас.

Семейство Аделсън е мажоритарен собственик на най-големия казино оператор в света Las Vegas Sands, приключил 2022 г. с приходи от 4.4 млрд. долара.

За да финансират сделката, Мириам Аделсън, която е вдовица на основателя на компанията Шелдън Аделсън, и семейният тръст на фамилията са продали акции от Las Vegas Sands за 2 млрд. долара.

Sands group, която се управлява от Мириам и нейния зет Патрик Дюмонт, доскоро преговаряха с Кюбан за изграждането на развлекателен курорт, който ще включва и нова зала за баскетболния тим. 

За да бъдат осъществени тези планове, хазартът трябва да стане легален в Тексас, за което Кюбан вече лобира пред политиците в щата.

65-годишният милиардер притежава Далас от 2000 г. насам, след като купи тима за 285 млн. долара. Според Bloomberg, състоянието му в момента се оценява на 6.4 млрд. долара.