В книгата на Ноа Кейгън “Уикенд за милион долара” не се разказва за това как да забогатеем бързо.

Мултимилионерът основател и главен изпълнителен директор на компанията за продажба на софтуер AppSumo е първият, който ще ви каже, че не е забогатял от днес за утре.

Той обаче действа бързо и решително, когато осъзнава, че има добра идея и по този начин се поставя в позиция да постигне успех.

През 2010 г. на 41-годишния днес Кейгън са му необходими само няколко дни, за да основен AppSumo - компания, която генерира около 80 млн. долара приходи за миналата година.

Идеята на Кейгън е да копира дейността на MacHeist - уебсайт, който предлага софтуерни пакети с отстъпка за потребителите на Apple и да направи подобна услуга налична и за персонални компютри.

Кейгън изпраща имейл на основателя на популярната в Reddit услуга за споделяне на изображения Imgur и му предлага да рекламира версия на софтуера с отстъпка срещу процент от продажбите.

След това той се свързва с един от основателите на Reddit, за да попита дали може да рекламира услугата на сайта безплатно. “Защо не?”, чува Кейгън от другата страна. “Нaшите потребители обожават Imgur. Ще бъдат въодушевени от отстъпката.”

Кейган плаща на програмист в Пакистан 48 долара, за да създаде уебсайт с PayPal бутон и плаща още 12 долара за име на домейн. Един уикенд, 60 похарчени долара и неговата компания вече работи. Останалото, както се казва, е история.

Ако сте амбициозен предприемач, може да направите така, че историята да се повтори, казва Кейгън. “Буквално можете да копирате моя модел.” Ето три стъпки, които той препоръчва на всеки, който иска да започне успешен бизнес в рамките на 48 часа:

Започнете сега

Когато опитвате да започнете бизнес, естественият ви инстинкт сигурно ще ви кара да опитате да научите колкото се може повече. Може да отделите дни в посещаването на курсове, четенето на книги и гледането на YouTube видеа, за да подобрите знанията си.

В крайна сметка обаче, това е загуба на време, казва Кейгън. “Трябва да започнете днес. Не може да гледате само видеа,” допълва той.

Какво означава това? Означава, че вероятно имате някакви идеи, които не потръгват особено и други, които директно се провалят още от самото начало. Гледайте на тези неща като на експерименти, а не като на провали, като на опит, от който можете да се поучите, казва Кейгън.

Успелите предприемачи “първо предприемат действия, получават реална обратна връзка и си извличат поуки от това, което е милион пъти по-ценно от която и да е книга или курс. И по-бързо!”, казва Кейгън.

Практикувайте умението да задавате въпроси

Стартирането на малък бизнес е задаване на поредица от въпроси - процес, с който ще трябва да свикнете, ако искате да успеете, казва Кейгън. “Трябва да практикувате умението да питате,” допълва той.

Най-плашещото в случая е вероятността да получавате откази. За да смекчи това усещане, Кейгън си напомня, че мащабно погледнато, никой от хората, които му отказват, в крайна сметка, няма да се окаже толкова важен.

Той дори си поставя за цел достигане на определен брой откази, когато представя нова идея или инициатива. ″‘Това ще е неприятно. Целта ми е най-малко 20 отказа,’ си казва той. “Това ми помага да приема, че ще имам откази и се превръща повече в игра, отколкото в удар по самочувствието ми.”

Намерете проблем, за чието решение хората ще ви дават пари

Когато стартирате бизнес, не би трябвало да опитвате да предизвикате вълнение относно даден продукт. По-скоро би трябвало да търсите съществуващо вече търсене и да го задоволите.

“Най-важното нещо е да решавате проблем, за което хората са готови да ви плащат,” казва Кейгън. “Трябва да намерите такова нещо.” Целият процес може да ви отведе до много неща, с които не се получава. Неуспешните опити на Кейгън включват онлайн залози и поддръжка на тревни площи.

Когато разполагате с потенциален удар обаче, ще го знаете, казва той, визирайки навлизането на компанията на пазара на популярни софтуерни решения чрез предлагането на алтернативи с отстъпка.

“Попитах хората дали се интересуват от алтернатива на DocuSign,” казва той. “Направих 3 000 долара продажби за 24 часа.” След като намерите нещо, което работи, удвоете и утроете усилията си в тази посока, казва Кейгън.

“Най-добрият бизнес е този, който работи,” казва той. “Стартирах три други бизнеса, които се занимаваха със сходни неща. Когато, в крайна сметка, се отказах от тях и се съсредоточих върху този, който работеше, тогава бизнесът ми наистина потръгна.”