Обмисляли ли сте някога просто да хвърлите дрехите в куфара и да хванете самолета без да знаете дестинацията?

Шведската авиокомпания Scandinavian Airlines наскоро предостави възможност на членовете на своята програма за лоялност EuroBonus да резервират полет, който наричат “Неизвестна дестинация.”

В прессъобщание от компанията казват, че “само минути” след изявлението на 12 февруари над 1 000 членове на програмата са се записали за полета изненада.

Регистрацията е приключила 24 часа по-късно, а избраните за полета са разполагали с още 24 часа, за да потвърдят мястото си в самолета и да платят. Авиокомпанията вече не приема резервации, според Travel + Leisure.

Вместо пари, пътниците е трябвало да платят с 30 000 изминати мили за място. Избраните за полета, които не са разполагали с достатъчно мили или точки, е можело да купят останалите. Полетът ще излети от Копенхаген на 5 април, а пътниците ще бъдат върнат в същия град на 8 април.

В момента има списък с чакащи, които са се записали, но не са получили място на полета, според The Street. Те ще имат възможност да се сдобият с желаното място, ако някой се откаже.

Единствената информация, която пътниците ще получат преди излитане, е, че полетът ще продължи няколко часа. Дестинацията ще бъде обявена по време на самия полет.

С наближаването на датата на мистериозния полет, сдобилите се с места на борда ще получат насоки от Scandinavian Airlines за това какъв багаж да приготвят.

“Възможността човек да се отправи на приключенско и мистериозно пътуване с други ентусиасти и да създаде нови контакти и приятелства е наистина вълнуваща,” казва Пол Верхаген, главен търговски директор на Scandinavian Airlines.

“Това не са просто полети, а необикновени пътувания, които ще помните дълго време,” допълва той.

Мистериозните полети набират популярност

Scandinavian Airlines не е първата авиокомпания, която предприема полети до мистериозни дестинации. Lufthansa в момента предлага на пътуващите програма на име Lufthansa Surprise, с която те могат да изберат своето начално летище и генерална тема за вида почивка, която очакват.

След като билетът бъде резервиран, авиокомпанията обявява дестинацията и тя не може да бъде променяна или полетът да бъде отменян.

През 2023 г. нискотарифният превозвач Wizz Air осъществи мистериозен полет от Венеция до Саудитска Арабия.