Инвестиционният фонд Advent International приключи следката по придобиването на финтех компанията за картови разплащания myPOS.

Компанията има амбициозни планове да ускори растежа си и да стане лидер в сегмента микро, малки или средни предприятия в разплащателната индустрия.

За да даде тласък на следващия етап в развитието си, myPOS добавя две ключови позиции към ръководния екип. Абденур Беззух е назначен за главен технологичен директор на групата, а Любомир Атанасов за вицепрезидент по стратегията. И двамата имат богат опит и познания в сектора.

„Радваме се, че можем да подкрепим истинската икономика, задвижвана от малките и средни бизнеси, като им помагаме да просперират.

Иновативната финтех компания myPOS е бизнес, който следим отблизо повече от пет години и придобиването ѝ е първата крачка в тази посока,“ заявява в коментар на придобиването управляващият директор на Advent International Фабио Кали.

„Имаме големи амбиции да разширим набора от допълнителни дигитални услуги и да предоставим нови възможности, до които дребните търговци рядко имат достъп.

Възможностите да подкрепим малкия бизнес и икономиката са реални и аз се радвам да се присъединя към Advent и myPOS в това начинание,” посочва от своя страна председателят на борда Лоран Льомоaл.

myPOS все още е единствената компания в Европа, предлагаща на търговците, които приемат дигитални плащания чрез нейните инструменти, да получат парите си веднага, без да бъдат таксувани допълнително за това.

Компанията наскоро отвори нови магазини в Неапол, Италия, и Лион, Франция, и се подготвя за нова вълна на разширяване на европейския пазар.