Австрийската група denkstatt, част от която е българският офис на компанията, става част от мрежата на EY в Австрия, България, Румъния, Унгария и Словакия с общо 170 служители.

Компанията ще бъде позната на пазара под марката EY denkstatt и ще предоставя цялостни решения по въпросите за ESG и устойчивостта.

Професионалистите от denkstatt ще допълнят вече съществуващата експертиза и услуги на ЕY в сферата на ESG във всяко едно от нейните направления: одит, данъци и право, стратегия и сделки.

ЕY denkstatt ще допринесе и за разширяването на съществуващите възможности на ЕY във всяко едно направление, свързано с устойчивост – от изготвяне или одитиране на ESG доклади до трансформиране на цялостни бизнес модели, създаване на стратегии за устойчивост, техническа експертиза по регулаторни въпроси и други.

Работните екипи ще бъдат мултидисциплинарни и ще се сформират в зависимост от конкретната нужда на клиента, предоставяйки персонализирани услуги и решения.

Те ще включват от данъчни, правни и бизнес и одит консултанти до експерти по управление на околната среда и ресурсите, климатични моделирания и управление на корпоративния въглероден отпечатък, ESG отчетност и опазване на биоразнообразието.