Lion’s Head, която е съвместна инвестиционна компания на Old Mutual Property и AG Capital, е подписала договор за придобиването на компанията за инвестиции в логистични и индустриални имоти BPD.

Инвестицията е на стойност 71.4 млн. евро, като това е най-голямата сделка в сектора у нас в последните години. С нея AG Capital навлиза в нов клас търговски имоти за групата и става най-големия собственик на индустриални имоти в България.

Сделката е осъществена с инвестиция от страна на Международната финансова корпорация (IFC), която е част от Световната банка, и финансиране от УниКредит Булбанк. Wolf Theiss Bulgaria е правен съветник.

„Придобиването на BPD е значително постижение за екипа на Lion’s Head и отбелязва началото на нашия амбициозен план за регионална експанзия на нашия портфейл в нов бизнес сектор и на нови пазари – България, Румъния и Полша. Нашият план е да запазим марката BPD и да я развием допълнително заедно с настоящия екип. Целта ни е да гарантираме приемственост и безпроблемно преминаване на бизнеса към стандартите на Lion’s Head, като същевременно поддържаме високо ниво на управление“, заяви Таня Косева-Бошова, управляващ директор на Lion’s Head. 

„Lion’s Head ще продължи добрата практика на установената марка BPD, придобивайки платформата с 3 логистична парка и успешен екип. Трите проекта с разгъната застроена площ от 75 065 кв. м се намират на ключови локации в страната – София, Варна и Русе. Планираме да разширим настоящите активи с построяването на допълнителни 28 000 кв. м във Варна и Русе“, допълва Владимир Гурджиев, ръководител Логистични и индустриални активи в Lion’s Head.

Логистичните центрове, които Lion’s Head придобива, имат дългосрочни международни наематели, като Phoenix Pharma, DHL, DB Schenker, Carlsberg, Speedy (Geopost), Wurth, Sopharma и над 50 други компании.