Завръщането на Майк Тайсън на боксовия ринг за мач с Джейк Пол през това лято вече доведе до ръст в цените на билетите и силен интерес от страна на залагащите.

Мачът, който е насрочен за 20 юли, ще се проведе на AT&T Stadium в Арлингтън, Тексас. Той ще бъде стриймван в световен мащаб по Netflix и се очаква да привлече най-много залози през годината.

Феновете вече се готвят да наблюдават на живо как бившият шампион в тежка категория Тайсън, който ще бъде на 58 г. по време на мача, ще се справи с 27-годишния инфлуенсър, преквалифицирал с в боксьор.

Мачът, който ще бъде официален, ще се проведе в осем рунда от по две минути. Тайсън за последно участва в демонстрационен мач през 2020 г., но последният му професионален мач беше през 2005 г.

Част от събитието ще бъде и мачът между световната шампионка в лека категория Кейти Тейлър и шампионката в категория перо Аманда Серано. Двете успяха да разпродадат легендарната зала Медисън Скуеър Гардън за първия си сблъсък през 2022 г.

Компанията Most Valuable Promotions (MVP), която промотира мача и чийто съсобственик е Пол, обяви, че 121 000 фенове са се записали за достъп до предварителните продажби на билети. Продажбата на билетите започва официално следващия четвъртък.

Според съоснователя на MVPНакиса Бидариан:

“Това е събитие, което се случва веднъж в живота и буквално се простира в шест поколения.” .

Той посочва още, че 35 000 души са заявили интерес към места долу на стадиона, а други над 10 000 са казали, че искат VIP места.

VIP пакет

Most Valuable Promotions също така има уникална оферта за мача — VIP пакет на стойност 2 млн. долара. Той включва две места непосредствено до ринга, което, според компанията, не е предлагано досега в бокса.

Пакетът също така включва четири места на първия ред, четири на втория, снимки от съблекалнята с Пол и Тайсън преди мача, ръкавици с автографите на двамата и две нощувки в луксозен пентхаус апартамент в хотела, в който ще бъдат настанени боксьорите.

Онези, които няма да могат да отделят 2 млн. долара, ще могат да се обърнат към сайтове за вторични продажби на билети, като Gametime, които вече обявиха цените за събитието. В момента най-евтините билети се предлагат на цени от 357 долара за брой, а тези до ринга са с цени от 8 067 долара.

Интересът за залагания на мача също нараства, като от BetMGM вече приемат залози. Джейк Пол е фаворит на букмейкърите, но 70% от залозите са за Тайсън. Алек Рея, старши трейдър в BetMGM, очаква това да е боксовият мач с най-много залози за годината.

Финансовите условия и какво ще получи Netflix не бяха обявени. Всички абонати на Netflix ще могат да гледат мача без допълнително заплащане - на фона на продължаващото навлизане на стрийминг гиганта в спортната сфера.

Тайсън и Пол се очаква да заработят осемицфрени суми, според Бидариан. “Надяваме се това да се превърне в най-гледаното стрийминг събитие в спорта в САЩ,” допълва той.