Мечтали ли сте да ви плащат, за да не вършите абсолютно нищо? За един мъж от Япония това е не само мечта, но и реалност.

Шожи Моримото, който живее в Токио, отдава себе си под наем на други хора. Той предлага да ги придружи на желано от тях място.

„Може да наемете човек (мен), който не прави нищо“, посочва 38-годишният мъж в Twitter. „Не мога да правя нищо друго, освен да ям, пия и да отговарям на прости въпроси“, допълва той.

Според акаунта му в Twitter той е спечелил повече от четвърт милион долара от своята услуга.

Моримото държи да получи 70 долара, равняващи се на 10 000 йени, за всяка резервация плюс разходите по пътуване и храна.
 

В интервю за Reuters предприемчивият японец казва, че до момента е излизал с около 4 000 души. Това означава, че през последните четири години той е заработил около 280 000 долара. Тук дори не са включени бакшишите, които Моримото може да е получил.

„Моята работа е да съм на място, на което клиентът желае и да не правя нищо съществено“, казва той пред агенцията.

Преди да започне да отдава себе си под наем, той е работил в издателска компания, където често да му казвали, че „не върши нищо“.

„Замислих се какво ще се случи, ако потърся клиенти, за които да не върша нищо“, казва Моримото.

Всеки четвърти клиент вече е ползвал неговите услуги, а има и такъв, който го е наемал 270 пъти.

В момента той има по 1 или 2 клиента на ден, но преди пандемията е получавал по 3 или 4 резервации дневно.

Повечето негови клиенти желаят просто компания. Има и случаи, в които той се е люлял на люлка с клиент или пък е махал на жп гарата на друг, заминаващ с влак.

Моримото казва, че имал клиент, който го наел, за да му помогне да премести хладилника си, а друг искал да пътува с него из Камбоджа.