Културно-туристически комплекс „Ченгене скеле“ се разшири с атрактивна зона за детски игри и отдих, посветена на морската флора и фауна, както и на рибарския занаят.

За изпълнението на проекта са използвани почти изцяло екологични материали, като той е финансиран със средства на Община Бургас и по Програмата за морско дело и рибарство 2014-2020 г. 

Поляната от горната страна на Ченгене скеле вече е заета от алейна мрежа, енергийно ефективно осветление, автоматична поливна система, паркова мебел, озеленяване, интересни детски съоръжения за игра и видеонаблюдение. 

Община Бургас

„За място избрахме поляната от горната страна на КТК „Ченгене скеле“, в близост до новата горичка от кедри. С разширяването направихме още по-интересен този популярен туристически обект и продукт на Бургас. Елате, вижте и се убедете сами“, каза кметът Димитър Николов.

Новата зона включва:

Атракцион с разнообразни съоръжения за игра и активно движение – за деца от различни възрастови групи;

Сензорна зона;

Зона за рекреация с места за сядане, зона за пикник;

Зона със занимателни и информационни панели, посветени на знанията за биоразнообразието в Черно море и изграждане на екологичната култура и природозащитното поведение у младите хора;

Зона за озеленяване.

Община Бургас

Община Бургас ще продължи да търси начини да съчетава своите географски, природни и културни потенциали с инвестиции в привлекателна инфраструктура, посочват още от институцията.