Изграждат ново училище в бургаския квартал „Крайморие“. То ще е филиал на ОУ „Александър Георгиев – Коджакафалията“ и ще се намира на метри от морето.

Общинският съвет на града одобри споразумението с ПК “Наркооп” за освобождаване на част от съседния терен, за да се премине към следващата стъпка по реализацията на проекта, съобщи кметът Димитър Николов.

„Няма по-голямо удовлетворение за един кмет от това да работи за създаването на още едно ново училище. Имам много идеи за него, включително и да се ползва лятото от ученици като база за морски спортове и придобиване на различни морски умения“.

Предвижда се на първи етап училището да разполага с 9 класни стаи, специализирани кабинети, физкултурен салон и плувен басейн, зони за административен и помощен персонал, обособени зони в дворното пространство и други.

През последните години кв. „Крайморие“ се превърна в атрактивен и бързо развиващ се район заради близостта си до града и природните си дадености. В квартала няма изградено и функциониращо училище, като в близост няма и други съществуващи учебни заведения, а това безспорно създава транспортни и времеви неудобства както за родителите, така и за учениците.

Към настоящия момент над 80 деца от квартала от първи до седми клас се налага да посещават учебни заведения предимно в ЦГЧ, което допълнително задълбочава проблемите, свързани с недостига на свободни места в училищата в тази част на града.

Изграждането на новото училище в кв. „Крайморие“ ще даде възможност на учениците да не пътуват всеки ден и ще облекчи капацитета на училищата в центъра на града, посочват от пресцентъра на общината.

Ето как ще изглежда бъдещото училище: